Szennyvíztisztító

Ezúton bemutatjuk a francia SOTRALENTZ által kifejlesztett, jó 25 éves gyártási múlttal rendelkező PLASTEPUR egyedi háztartási szennyvíz tisztító és elhelyező rendszert és ezen belül az elsősorban családi házak részére kifejlesztett EPURBLOC oldó medencéket, melyek olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.
Az Európai Unió követelményeinek is megfelelő, ISO 9001 minősítésű, korszerű környezet- és költségkímélő egyedi házi szennyvíz elhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Az épület, akár meglévő, akár új, egy vagy több családi ház, vagy több lakásos társasház, esetleg szálloda, étterem stb. is lehet, ill. párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.
A teljes alaprendszer részei egy “Performance” lebegőanyag szűrővel ellátott, ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence majd ezt követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztó csőhálózat.
Az előtisztító oldó medencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett utótisztító termőföld-geotextilia-dréncső-kavics-homok szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint “Performance” szűrőanyaggal feltöltött csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető. Minden műtárgy a rendezett terepszintre van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.
A PLASTEPUR ill. EPURBLOC termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni, a szennyvízben keletkező kéndioxid és metán gázoknak tökéletesen ellenáll továbbá igen kis méreteinek (pl. 4 fős rendszer = EPURBLOC 2000=1,90×1,19×1,44m) és kis súlyának (EPURBLOC 2000 = 92kg, ami kevesebb, mint egy tizede egy hasonló beton műtárgy súlyának) köszönhetően könnyen és gyorsan telepíthető. Az oldómedence nem igényel külön kőműves alapozást, csak 10cm homokterítést és 20-20cm oldalsó homokvisszatöltést.

A rendszer beindításakor a viszonteladó által beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik, de a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülhető anyagok, mint pl. antibiotikumok, fehérítő, hypo, duguláselhárító, cigaretta hamu stb…. szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére BIO7 ENTRETIEN baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni.
A baktérium állomány és az oldó medence indokolatlan túlterhelésének elkerülése érdekében az úgynevezett “konyhamalac” használata nem célszerű.
Törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt, alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.
Önkormányzatok részére Európai Uniós pénzügyi támogatások pályázhatók meg, akár egy épületre, vagy akár teljes kistelepülésekre is.
Kívánjuk élvezze Ön is a PLASTEPUR – EPURBLOC előnyeit és nem fogja megbánni, mint oly sokan mások sem mindenütt Franciaországban és szerte Európában.

EPURBLOC 1500

1,5 m3 – max. 3 fő

EPURBLOC 2000

2,0 m3 – max. 4 fő

EPURBLOC 3000

3,0 m3 – max. 6 fő

EPURBLOC 4000

4,00 m3 – max. 8 fő

EPURBLOC 5000

5,0 m3 – max. 10 fő